Meghatározó lett az MSZP és a DK a fővárosi cégekben.


 Létrehozva    12 nov 2019 : 20:47
 Nincs    Innen - onnan

A fővárosi közműcégek vezetésének felosztását pártok szerint mutató diagramokon jól látszik, hogy a választást követő osztozkodásból jól jöttek ki a 2010 előtt pozícióban lévő embereket visszahozó pártok. Az MSZP és a DK adja az igazgatóságok elnökeinek f

A fővárosi közműcégek vezetésének felosztását pártok szerint mutató diagramokon jól látszik, hogy a választást követő osztozkodásból jól jöttek ki a 2010 előtt pozícióban lévő embereket visszahozó pártok. Az MSZP és a DK adja az igazgatóságok elnökeinek felét, az igazgatóságokba n és felügyelőbizottságokban is 35-45 százalékban vannak delegáltjaik. Igaz, a Momentum sem panaszkodhat.

A választásokat követő gyors alkutárgyalásokon osztották fel a győztes ellenzéki pártok a fővárosi cégek vezetőségi helyeinek posztjait. Ez a hat meghatározó fővárosi cégben, a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt.-ben (ide tartozik a Főtáv, az FKF, a Főkert, valamint a gyógyfürdős, temetős, kéményseprős cég), a BKK-ban, a BKV-ban, a vagyonkezelésér t felelős BFVK-ban, a Csatornázási, valamint a Vízművekben összesen 6-6 igazgatóságelnöki és felügyelőbizottság-elnöki, valamint 36 igazgatósági és 34 felügyelőbizottsági posztot jelent.

Folytatás az index.hu.-n >>>
Hírkategóriák